hjärupsbloggen.blogg.se

Här skriver Hjärups Byalag om vad vi gör och våra tankar om Hjärup.

Mångas tankar och perspektiv behövs

Publicerad 2017-04-05 12:45:00 i Närdemokrati, Park och grönytor,

 Kom och tyck till om Hjärups park måndag 8 maj kl 19 i Hjärupslundskolan.

Det kan kännas svårt med samhällsengagemang. Ytterligare en sådan där sak som man borde, men som hamnar långt ner i högen av allt som ska hinnas med i livet.

Och inte är det alltid så lätt att orientera sig i detaljplaner, samrådsprocesser och remissförfaranden. Samtidigt hade det betytt så mycket om fler personers perspektiv kom med när vi utvecklar vårt samhälle.

 Hjärup är en trevlig och trygg ort på slätten. Det är lätt att trivas här även om många av oss åker iväg och jobbar någon annanstans på dagarna, gör våra ärenden och har våra fritidsintressen någon annanstans än här. Till vardags reflekterar vi kanske inte så mycket över hur det är där vi bor, utan tänker att det bara är som det är. Men tänk vad som skulle vara möjligt om allas idéer och engagemang fångades upp och togs tillvara!

 På vilka sätt skulle Hjärup kunna utvecklas för att inte bara kännas helt okej, utan vara ett helt fantastiskt ställe att leva på? Ur ditt perspektiv?

 För oss i byalaget känns det viktigt att många kan komma till tals. Vi försöker skapa möjlighet för många att ”tycka till” om vårt samhälles utveckling, utan att behöva lägga ner halva sin fritid på det.

 Vid invigningen av Uppåkraskolan fick vi i form av teckningar och post it-lappar fantastiskt många förslag på hur Hjärup ska kunna hamna på kartan. De här förslagen har vi sett till att politiker och tjänstemän i kommunen tagit del av. Den 26 april hjälpte vi till att ge möjlighet för hjärupsborna att komma med idéer till det nya affärsområdet som ska byggas vid Väståkravägen och det blev ett kreativt möte med många bra synpunkter och idéer.

 Tyck till om Hjärups park

På måndag kommer parkingenjör Karl Andersson och projektledare Anna Palm från Staffanstorps kommun och berättar om planerna med Hjärups park. Då har vi också chans att framföra idéer och önskemål. Det är ju vi Hjärupsbor som ska vara i och njuta av parken.

Ta chansen att tycka till och kom till Hjärupslundskolan måndagen den 8 maj kl 19.00.

Sofia Güll, ordförande Hjärups Byalag

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela